Kedves látogatók!

Idén is Adventi buszok több időpontban és helyszínen, színes programokkal.

Advent Szeged, Dóm tér,  2012. December 2. Szombat

Budapestről busz a szegedi adventi vásárra. 
Buszra jelentkezni: sassabusz@gmail.com
Részvételi díj: 5000 Ft/fő
Közép-Európa egyik legszebb terén, a szegedi Dóm téren kézművesek sátrai és egy 200 személyes bálaszínház kap helyet november végétől négy héten át. Nemcsak az adventi hangulat, a folyamatosan égő máglyák, meleg harapni való és forró italok melengetik a vásározók testét s lelkét, hanem igényes zenei és színházi előadások is költöznek a bálaszínházba.
A szegedi Dóm téren olyan portékákkal és előadá

sokkal találkoznak, amelyeket a modern kor embere talán csak olvasmányaiból, tévéből ismerhet. Az ördögszekeres vásárok és fesztiválok sajátja a hagyományőrzés, ugyanakkor nem „népies” hangulatra kell számítani: olyan portékát, környezetet és élményt kínál a szegedi Dóm tér, melyek természetes anyagokból, eredeti forrásból készülnek-épülnek, ám a korszellemmel sem állnak ellentétben.

"Ez a vásár vonzza a nyitott szívű ünnepvárókat, a szépre nyitott szeműeket. Érzékeny lelkeknek való, vidám és mégis meghitt hely. Itt megcsendesül a város szmoggal bélelt zajos élete.
 
Advent Bécs, 2012. december 8, Szombat, Hofburg, Sissi Múzeum, Advent Bécs és Szépség és a Szörnyeteg musical előadással fűszerezve
 
 
December 8-án szombaton mennénk ki Bécsbe az Adventi vásárra. 
Több program közül is lehet választani:)
1. Hofburg és Sissi Múzeum látogatás
2. Szépség és a Szörnyeteg musical megtekintése 15:00 órakor kezdődő előadást tudjátok megnézni
3. Szabadprogram
Bármelyik lehetőséggel éltek, mindenképpen bele tudtok kostólni az adventi forgatagba is. Fények, illatok, forralt bor, puncs, kikapcsolódás, történelem, hangulat, vásárlás, jó kis színes program.
Azért esett a választásom a Hofburg és a Sissi Múzeum mellett, mert aznap van az Operett Színházban is az Elisabeth előadás ami Sissi életéről szól. 
Jegyeket már lehet vásárolni az alábbi linken a Szépség és a szörnyeteg előadásra. http://jegyajanlo.hu/disney-szepseg-es-a-szornyeteg-musical-becsben-stadthalle-jegyek
Szereposztás még később várható.
Részvételi díj: 6500 Ft/fő + belépők
Jelentkezni a sassabusz@gmail.com e-mail címre, nevek, létszám, elérhetőségek feltüntetésével lehet.
A programokon való részvétel nem kötelező! 
 
Adventi Eger, Dobó tér, 2012. december 9. Szombat 
 
 
Budapestről busz az egri adventi vásárra.
Buszra jelentkezni a sassabusz@gmail.com e-mail címen lehet.
Részvételi díj: 4200 Ft/fő

Idén is beköszöntött a karácsonyi készülődés időszaka, itt az ideje ráhangolódni a szeretet ünnepére.

Advent időszakában minden vasárnap gyertyát gyújtunk az adventi koszorún, ajándékötleteken törjük a fejünket, miközben forralt bor kortyolgatunk.

2012. december 2. és 23. között Eger belvárosa is karácsonyi díszbe öltözik az Egri Advent idejére. A Dobó téren felállított karácsonyfa körül adventi vásár színes forgataga, változatos ünnepi programok, karácsonyi koncertek szórakoztatják az arra járókat.
 
Advent Bécsben, vásárlás Parndorfban és a schönbrunni karácsonyi kavalkád
 
 
Advent Bécsben program parndorfi vásárlási lehetőséggel és a schönbrunni kastélynál a karácsonyi vásári forgatagban elvegyüléssel:)
Részvételi díj: 6500 Ft/fő + a kastély belépő azoknak akik be szeretnének menni.
A kirándulásra jelentkezni a sassabusz@gmail.com vagy a megatrips@mail.com e-mail címen lehet, nevek, létszám, telefonos elérhetőségek, az esemény neve és időpontja megjelölésével, mivel több adventi kirándulás is lesz. 
Indulás a reggel órákban. Első állomásunk Parndorf Designer Outlet ahol lehetőség van vásárolni majd átmegyünk Schönbrunnba ahol a karácsonyi forgatagban elvegyülhetünk:). Miután elhagyjuk Schönbrunnt bemegyünk belvárosba ahol a kivilágított karácsonyi pompában ragyog Bécs, lehet forralt borozni, vásárolgatni, falatozgatni. 
Hazaindulás kb. 19:00 körül. Hazaérkezés kb. 22:00.
 
Kastély belépőKastély belépő: 
Grand Tour felnőtt: 13,50 Euro, gyerek: 9,50 Euro
Imperial Tour felnőtt: 10,50 Euro, gyerek: 7,50 Euro
 
 
Advent Pozsony, 2012. December 16, Vasárnap
 
 
Budapestről busz a pozsonyi adventi vásárra. 
Buszra jelentkezni a sassabusz@gmail.com e-mail címen lehet.
Részvételi díj: 6000 Ft/fő
A Főtéren és a Ferenciek terén kereken 100 standon kínálják a hagyományos szlovák karácsonyi csemegét és a jellegzetes karácsonyi árukat. A pozsonyi Karácsonyi vásár látogatói a régi városháza udvarán is vásárolhatnak kézműves termékeket.
A hagyományos karácsonyi ételek és italok nagy választékban állnak rendelkezésre. Közvetlenül a látogatók szeme láttára készítenek grillezett hús-, és halételeket. Cigánypecsenye, sült és füstölt kolbász, zsíros kenyér hagymával, pogácsa, libazsíros-, és káposztás nudli, káposztaleves, puncs, bor és grog várja az ínyenceket és felmelegíti a pozsonyi Karácsonyi vásár látogatóit. 
A pultokon a vidéki kézművesiparosok fából, üvegből, bőrből, fűzfavesszőből, kukoricahajból és méhviaszból készült termékei sorakoznak.
 

 

 

Asztali nézet